Language:


O společnosti English Editorial Services

Nešto više o Gale A. Kirkingu, osnivaču i odgovornom uredniku

Osnivač i odgovorni urednik "English Editorial Services" Gale A. Kirking je napisao, priredio, kritički se osvrnuo i izvršio korekturu na hiljade stranica tokom svog profesionalnog vijeka. Nakon što se jedno desetljeće bavio novinarstvom u svojoj domovini SAD-u, 1992. godine seli se u Evropu. Kirking je bio šef odjela za istraživanje novčanih plasmana vodeće austrijske banke, te brokerskih kuća u Republici Češkoj i Ukrajini.

Pored toga što je napisao na hiljade članaka te objavio nekoliko stotina finansijskih analiza i izvještaja, on je tokom svoga rada kao direktor i član upravnog odbora dao svoj doprinos u strateškim analizama, poslovnim planovima, objavama za štampu, marketinškim i promotivnim materijalima, godišnjim izvještajima, ugovorima, prezentacijama i internet sadržajima. Kirking je također autor knjige «Untangling Bosnia and Herzegovina: A Search for Understanding» (Real World Press, 1999).

Kirking je diplomirao novinarstvo u poljoprivredi kao i historiju na «University of Wisconsin-Madison», te je magistrirao međunarodno poslovanje na «American Graduate School of International Management (Thunderbird)». On je ovlašteni finansijski analitičar (CFA). Svi projekti se u potpunosti dovrše prije slanja klijentu.


Your message is important. Your image is precious. You know what to communicate. We help you to say it.